maandag 18 januari 2010

Dossier van mijn bedrijf

Het bedrijf dat ik wil starten gaat Moeder Natuur heten. Zoals de naam al doet vermoeden word het grootste gedeelte van het bedrijf geïnspireerd op de natuur. Ik vind namelijk dat daar de mooiste producten te vinden zijn. En waarom een materiaal heel moeilijk gemaakt worden als de het gewoon voor het oprapen ligt?

Het bedrijf is er voor mensen die dicht bij de natuur staan maar niet over willen komen als de “geitenwollensokken” mensen. Ik wil graag die mensen helpen hun huis in te richten zodat het milieu vriendelijk is maar ook naar de mode van deze tijd, niet alsof ze in de jaren 60 wonen. Ook zou ik graag een atelier en een kunstgalerie bij het bedrijf willen. Zo trek je meer mensen aan die toevallig langslopen en even naar binnen glippen.
In het atelier wil ik dan de producten maken of laten maken en in de kunstgalerie elke maand een soort expositie houden over de nieuwe trends. Daar kunnen mensen dan ook inspiratie opdoen over het interieur dat ze graag in huis willen hebben.

Zwakke punten zijn misschien dat alles snel te kopiëren is. Dat heb je natuurlijk wel heel snel maar ik denk dat in combinatie met expositie ruimte, de kans groter is. De concurrentie zal waarschijnlijk ook moordend zijn. Dit soort bedrijven zijn er niet veel, maar als ze er zijn, zijn het enorm gespecialiseerde. Daarom moet ik met mijn bedrijf proberen ergens heel erg in uit te blinken en natuurlijk veel te adverteren. Dit wil ik doen door middel van billboards en advertenties in de juiste magazines zoals VTwonen, ELLE wonen en meer van dat soort magazines.
Ik denk dat als klanten eenmaal in aanmerking zijn gekomen met dit bedrijf, ze er ook blijven. Juist omdat het zo gespecialiseerd zal worden en dit is wat de klanten willen. Dus maak ik ook gebruik van mond op mond reclame, wat misschien wel de beste reclame is. Wat ze willen, dat krijgen ze. Natuurlijk wel met onze achtergrond maar als de klaten dat niet willen komen die ook niet naar dit bedrijf. Het aantal klanten dat dit bedrijf zal trekken zal niet heel veel zijn maar beter de juiste klanten dan mensen die de mening van het bedrijf niet delen.

Geen opmerkingen: